injektionsbehandling Halmstad klinik

FILLERS

Vad är Fillers?

Filler består av Hyaluronsyra, som finns naturligt i kroppen och medverkar till at ge huden dess spänst och volym. Med stigande ålder minskar kroppens produktion av Hyaluronsyra vilket resulterar i förlust av volym och spänstighet. 

Fillers används således för att återställa förlorad volym i ansiktet. Dessutom kan konturer framhävas, tex läppar, samt korrigera asymmetri i ansiktet.  

Det finns olika typer av fillers där de mest använda är Restylane, Juvéderm och Revolax. Inom alla producenter finns olika tjocklekar av fillers allt efter vilket område som behandlas. 

Vilka områden kan behandlas?

Alla områden i ansiktet där man önskar att framhäva konturer eller återställa förlorad elasticitet och volym kan behandlas. Det mest vanliga behandlingsområden är i den nedre del av ansiktet där hudens minskade produktion av hyaluronsyra blir som mest synlig med åldern. Dessutom är läppar ett populärt område för behandling.

Behövs förberedelse?

Ingen förberedelse behövs men det rekommenderas att inte dricka alkohol dagen innan och efter behandling för att minska risken för komplikationer. 

Hur går behandlingen till?

Fillers behandling ges med injektion under huden. Resultatet syns direkt där huden stramas upp eller konturer framhävs, tex kindben. Effekten av filler behandling varierer allt efter vilket område som behandlas och vilken typ av filler som används. Vanligtvis håller effekten sig 6-12 månader där medelvaraktighet rapporteras för varje enskild produkt vid tillverkning.  

Det är möjligt att få lokalbedövning om man önskar, prata med din injektionsbehandlar om du har specifika önskemål.

Finns det biverkningar?

Biverkningarna vid filler behandling är i regel få och lindriga. Mest rapporterad är blåmärken och ömhet i området som går över inom några dagar.

Allergiska reaktioner är sällsynta men kan förekomma. I ytterst sällsynta fall om filler injiceras fel och ges direkt i en artär kan allvarliga biverkningar uppkomma.   

På Klinik Strand administreras filler behandling alltid av erfaren och certifierad specialistläkare.

BEHANDLING

30 MIN

Alltid gratis konsultation hos specialistläkare inför behandling.

EFFEKT

6 - 12 MÅNADER

Individuell variation i varaktighet som beror på många olika faktorer.

PRIS

FRÅN 2500 SEK

Kontakta oss för  skräddarsydd behandlingsplan och pris.